«Topp fem-helseråd» fra psykolog Charlotte Mjelde

Hvordan får en god helse, og hva er egentlig god helse? Vi har spurt seks ulike helseprofesjoner om deres «Topp fem-helseråd», og dette er del 3 av 7. Møt psykolog Charlotte Mjelde.

Skrevet av: Charlotte Mjelde, psykolog

Jeg brenner for småbarnsliv, tilknytning og gode relasjoner. Jeg engasjerer meg spesielt for å gjøre psykologisk kunnskap lett tilgjengelig for folket, særlig økt kunnskap og trygghet til småbarnsforeldre. Det tror jeg kan styrke folkehelsa!

Charlotte-Mjelde-psykolog-cingulum
Charlotte Mjelde gir deg sine topp fem helseråd for bedre helse!

1. Bruk mer tid på nære relasjoner

Gode relasjoner er selve bærebjelken i god psykisk helse. Du vil aldri angre på tida du bruker med barna dine, men kanskje vil du angre på tida du bruker på jobben.

2. Prøv å være, mer enn du gjør

Vi er veldig opptatt av å gjøre, prestere og bevege oss fremover. Kanskje fordi det er mye lettere enn å bare være til stede? Generelt tror jeg mer ro kan gi bedre helse.

3. Senk forventningene

Jeg tror mange har for høye forventninger til seg selv (og til barna sine). Du er helt ordinær, det er jeg også, og derfor trenger vi ikke forvente noe mer av oss selv enn nettopp det.

4. Gjør noe fint for andre

Eventuelt kan du gi en sitron til ungen din – jeg lover deg en fin grimase du kan le av!

5. Spis godteri

Livet mitt er klart bedre med sjokolade. Strenge regimer rundt mat stresser både kropp og hjerne. All mat er sunn mat, spør du meg.

Psykolog-Charlotte-Mjelde-instagram-cingulum
Charlotte gir deg verktøy for å forstå ungen din bedre, senke forventningene og stå trygt i foreldrerollen. Følg henne på instagram @charlotte.mjelde

Få flere helseråd: