Fra IKKE BESTÅTT til MEGET GODT BESTÅTT, del 2

Å stryke på fagprøven kan virke som verdens undergang. Les hva Anne Kari gjorde for å forberede seg til ny prøve!

Skrevet av Anne-Kari Vangen, ambulanselærling og fast blogger for Cingulum

Hvordan forberedte jeg meg til et nytt forsøk?

Når jeg fikk 14 dager på å forbedre meg, måtte jeg begynne å tenke nytt. Denne gangen tenkte jeg: okey, å stresse kom meg IKKE til gode sist, så å grue meg i 14 dager gidder jeg ikke.

Jeg så over tilbakemeldingen jeg fikk fra sensor, snakket godt med veileder om hva jeg måtte fokusere på og la en plan. Denne gangen sa jeg til kollegaer at jeg hadde fagprøven, og spurte om folk kunne øve sammen med meg.

Og dette var en god idé, for folk stilte opp. Vi øvde og jeg fikk masse gode tilbakemeldinger. Jeg leste og pugget prosedyrer (gjorde det første gangen også, så jeg repeterte denne gangen), jobbet ikke noe ekstra, tok meg pausedager og prøvde å tenke positivt. Når jeg øvde på caser tenkte jeg også høyt, slik at jeg ikke glemte noe. Jeg gikk systematisk igjennom ALT! Fra det basale til det mer tekniske (som forflytning, strekkspjelk, sam-sling belte osv.)

Første dagen kom, og pulsen var stabil på 90 (hehe), jeg tenkte nøye igjennom hva jeg gjorde, tenkte høyt og forklarte hvorfor jeg valgte å gjøre det jeg gjorde.

På grunn av taushetsplikt kan jeg ikke fortelle om oppdragene mine, men jeg fikk utfordringer på dag to, kan man si. Men man må jo bare være forbedret på alt, slik som vi alltid er.

Siste dagen skrev jeg egenvurdering og fikk tilbakemelding… BESTÅTT MEGET GODT!

Jeg begynte å grine (jeg griner mye), men akkurat da var det ikke så rart. Det er vanskelig å forklare den følelsen jeg satt med etterpå, jeg var bare så glad, lettet, stolt, rørt, ja alt på en gang. Nå venter jeg bare på autorisasjonen min, så kan jeg få stjernene mine! Og det gleder jeg meg veldig til.

Ambulansetøymerke får du kjøpt i nettbutikken

Mitt tips til deg som skal forbedrede deg til fagprøven:

  1. Øv mye på caser! Øv på systematikk
  2. Les og pugg protokoller
  3. Les igjennom læreplanen
  4. Les litt om sykdommer
  5. Ta deg litt pauser å koble av
  6. Ikke tenkt vanskelig, tenk enkelt!

Til slutt vil jeg bare si: skulle du stryke, så ikke tro at du ikke er god nok! Alle kan ha dårlige dager, og man får flere sjanser. Men bruk litt tid på å hente deg inn dersom du skulle stryke, det er lov å ha det kjipt noen dager før du reiser deg opp igjen.

Fagprøven er en stor påkjenning, og det er noen nervepirrende dager, og heldigvis vet sensorene dette, så si i fra om du er veldig nervøs.

Håper dere likte innleggene.

Ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nytt år. Så håper jeg at denne pandemien er på vei bort snart. La oss sammen stå sammen mot dette viruset!

Bær yrket ditt med stolthet!

Andre aktuelle artikler fra fagbloggen: