Hjelpepleier, sykepleier og lege

Produktutvikleren vår, Anders, ble i sommer ferdig utdannet lege. Med dét har han klart å skaffe seg hele tre autorisasjoner som helsepersonell. Dette kan det ikke være mange andre som har gjort. Det var derfor ikke overaskende når lokalavisen Byas tok kontakt for en prat.

Saken ble først publisert i sin helhet på byas.no, 4. juli 2021

Med over 100 eksamener innabords, kan han nå kalle seg selv hjelpepleier, sykepleier og lege, forteller han til Byas. Med boken «En sykepleiers hverdag» kan han også stolt bære forfattertittelen. 

byasno-artikkel-4juli2021-anders-christoffersen-cingulum

Fra byas.no: Anders (32) gir ut bok for å endre synet på sykepleiere

Fra artikkelen i byas.no, 4. juli 2021:

«Christoffersen har delt mye av sin hverdag på sosiale medier. På Instagram er han kjent under navnet @lean_mean_nursing_machine. Her forteller han blant annet om både oppturer og nedturer studiehverdagen har bydd på.

Christoffersen begynte å jobbe i helsevesenet da han var 16 år gammel, og har siden den gang hatt stor interesse for helse. Nylig ble han ferdigutdannet lege, etter seks år med medisinstudier i Ungarn.

Men han legger ikke skjul på at veien dit har vært lang. Christoffersen aldri sett på seg selv som en «superstudent». For ham har det å sette seg mål og holde motivasjonen oppe, vært avgjørende for å komme seg gjennom studiet».

Man kan slite i noen år, hvis det gjør at resten av livet har store muligheter for deg.

Anders Christoffersen
endelig-lege-lean-mean-nursing-machine

Hvordan holde motivasjonen oppe?

Byas var spesielt interessert i hvordan Anders har klart å holde motivasjonen oppe. Han legger ikke skjul på at motivasjonen for faget er en viktig grunnpilar. Det er også slik vi kjenner han i Cingulum. En viktig teknikk for Anders har alltid vært visualisering og fokus på målet. 

«Jeg opplevde at sykepleierutdannelsen åpnet fryktelig mange dører, og jeg har brukt litt den motivasjonen til at medisin også vil åpne veldig mange dører»

At en helseutdanning kan åpne mange dører er noe alle i Cingulum er 100% enig i. Det er helseutdanningen til Anders som også førte til en realisering av referansekortene og Cingulum som bedrift. 

Anders-Christoffersen-lege-cingulum
ANDERS kan nå kalle seg selv hjelpepleier, sykepleier og lege.

Byas var også interessert i om produktutvikleren vår hadde noen gode studietips. 

«Det som jeg har vært flink til er å bruke teknikker. Helt konkret så føler jeg det er viktig å finne ut av hva det er jeg sliter med, og hvordan kan jeg løse det problemet.»

Spesielt to teknikker er blant Anders sine favoritter, nemlig pomodoro-teknikken og memo-teknikken fra bøkene til Oddbjørn By. Det er også derfor dette er blant de første bøkene Cingulum tok inn i varesortimentet.

Det er også viktig å finne ut om det du gjør er noe du har faktisk lyst til. Det er ikke alle fagene på medisin jeg heller har likt, for det er et veldig bredt studium. Men jeg tenker at fagene er kortvarig, mens jobben er livsvarig. Jeg tror mange studenter velger studie ut ifra hva som er fornuftig, men ikke ut ifra hva de egentlig ønsker.

Anders Christoffersen til Byas

Skrevet av:
Linn Øie Christoffersen
Daglig leder
Cingulum AS


Lyst til å ose av yrkesstolthet?

Yrkesstolthet er noe vi brenner for hos Cingulum. Nøkkelringene kan for eksempel brukes for å markere nøklene på arbeidsstedet eller på privaten, for å vise frem yrkestittelen din på jobb, eller bare for å briljere litt med utdanningen din.

anders-christoffersen-instagramprofil-skjermbilde
Ønsker du å se mer av Anders sin hverdag? Følg han på Instagram under navnet @lean_mean_nursing_machine

Andre aktuelle artikler fra fagbloggen: