Si hei til våre to faste fagbloggere!

Fagbloggen til Cingulum har blitt en suksess og får daglig besøk av leselystne helsepersonell og studenter. For å sikre jevnlig og bra påfyll har vi fått med oss ambulanselærling Anne-Kari og sykepleierstudent Mari på laget som faste bloggere.

Artikkel skrevet av Anders Christoffersen, faglig ansvarlig Cingulum

Velkommen til Anne-Kari og Mari!

Du kjenner de muligens fra Instagram-kontoene @notes.on.nursing og @ambulanselaerlingen. Sammen med Anders og en rekke gjestebloggere skal de fylle opp fagbloggen med innhold i tiden fremover. Vi i Cingulum har stor tro på at dette kan bli en spennende kilde til faglig påfyll og inspirasjon.

Før vi slipper de løs med spennende innhold ønsker vi å la våre nye bloggere få presentere seg selv.

Anne-Kari Vangen

Bilde av Anne-Kari Vangen som er ambulanselæring, Cingulum AS
Si hei til Anne-Kari! Ambulanselæring på andre året.

Ambulanselæring på år nr. 2

Heia (tenk nordnorsk dialekt), mitt navn er Anne-Kari, jeg er 33 år (snart 34), og jeg er ambulanselærling på år nr 2. Jeg har faktisk fagbrev i frisørfaget, tok dette i Trondheim i 2010 og jobbet som frisør frem til 2015. I 2014 begynte jeg på bachelorstudier i ernæring, og i 2017 hadde jeg bacheloren.

Husker veldig godt jeg satt på biblioteket og leste om ambulansefaget,
og det bare ropte til meg.

Anne-Kari Vangen

Første året hadde vi medisin grunnfag, og der hadde vi litt om akuttmedisin. Husker veldig godt jeg satt på biblioteket og leste om ambulansefaget, og det bare ropte til meg. Men jeg la det på hyllen, for jeg tenkte at jeg skulle ta bacheloren i ernæring først. Men jeg klarte ikke å legge tanken om ambulanse fra meg, så i 2018 tok jeg et valg, jeg meldte meg på NKI for å ta promofagene, og jeg har ikke angret et sekund!

NKI er en privatskole, men jeg betalte alt av skolepenger fra egen lomme. Så var det å søke læreplass, som skulle vise seg å ikke være enkelt. Jeg fikk først ikke komme inn på opptak her jeg bor, men fikk opptak der jeg kommer fra, Mosjøen. Men så fikk jeg plutselig en telefon fra lærlingansvarlig her jeg bor at en hadde trekt seg fra opptaket og jeg kunne få komme.

Jeg blir bedre i faget av å lære bort!

Så her er jeg nå! Mitt mål er å få fagbrevet og etter hvert få 100 % stilling i ambulansen. Jeg brenner virkelig for akuttmedisin! Når man brenner for noe vil man bli god i det også, så jeg er kjempeglad for å være med i dette temaet, hvor jeg får skrive om det jeg brenner for. Jeg valgte å legge ned min private Instagram-profil for å lage en fagkonto, ambulanselærlingen, og denne er kjempegøy å drive. Jeg blir bedre i faget av å lære bort.

På fritiden min trener jeg mye, og det går i crossfit, løping og styrke.

Jeg gleder meg til å skrive innlegg om akuttmedisin her på bloggen, og få være en del av et team med så dyktige og faglige flinke folk. En liten ting til: jeg har dysleksi, men det skal ikke hindre meg 😉 Og det skal ikke hindre deg fra å satse på drømmeyrket heller!

Mari Johansen

Bilde av skilt for Mari Johansen som er sykepleierstudent, Cingulum AS
Si hei til Mari! Sykepleierstudent på andre året.

Sykepleierstudent på andre året

Mitt navn er Mari Johansen, og jeg er en 23 år gammel sykepleierstudent som nå er på andre året. Jeg er over gjennomsnittet glad i studere, fant kjærligheten for sykepleieryrket, er både rastløs og kreativ av meg, og kombinasjonen av dette ble til @notes.on.nursing på Instagram. I tillegg til å drive denne kontoen, er jeg nå så heldig å få være en del av teamet her på cingulum.no, og er en av de nye faste bloggerne her.

Fra Bachelor i hotelledelse til sykepleierstudent

I 2018 flyttet samboeren min og jeg fra Lillestrøm-området og hit til Stavanger for å ta bachelor i hotelledelse. Jeg gledet meg til å studere etter to friår, men fant ikke meg til rette i dette studiet. Over natten fikk jeg lyst til å studere sykepleier, noe som var spesielt siden jeg både hadde nåleskrekk og aldri har hatt lyst til å jobbe innen helse.

Etter mange timer research og en del møter med studieveiledere, tidligere studenter og forelesere, bestemte jeg meg. I 2019 startet jeg på sykepleierutdanningen, fremdeles ved Universitetet i Stavanger, og kan med hånden på hjertet si at det er det tøffeste valget jeg har tatt, og likevel det jeg er mest stolt over å ha gjort for meg selv. Det tok ikke lang tid før jeg begynte å elske både studiet og profesjonen, og jeg har aldri angret på valget jeg tok.

Over natten fikk jeg lyst til å studere sykepleier, noe som var spesielt siden jeg både hadde nåleskrekk og aldri har hatt lyst til å jobbe innen helse.

Mari Johansen

Sier fremtiden medisinsk eller kirurgisk sengepost, tro? eller…?

Akkurat nå jobber jeg på en avdeling for øyeblikkelig hjelp ved siden av studiene, og trives så godt med både pasientgruppen og kollegaene mine. Planen er å flytte tilbake til Østlandet etter jeg er ferdig utdannet, og forhåpentligvis får jeg en jobb jeg trives i. Foreløpig har jeg mest lyst til å jobbe på en medisinsk eller kirurgisk sengepost, da jeg akkurat nå har veldig lyst til å ta videreutdanning i intensivsykepleie. Men jeg kjenner at både legevakt og akuttmottak også frister. Fremtiden min er ikke hugget i stein, siden jeg føler at planene mine endrer litt på seg hele tiden, siden det er så uendelig mange spennende ulike retninger innen sykepleie.

Inspirasjon, motivasjon og gode verktøy

Jeg ønsker at denne plattformen på en eller annen måte skal inspirere deg, motivere deg eller gi deg verktøy du kan bruke i hverdagen som student og/eller helsepersonell. Som sykepleierstudent kommer en del av innleggene mine til å vinkles fra eller mot dette, men jeg gleder meg også til å skrive mer generelt om hvordan studere og hva som kan gjøre studiehverdagen bedre.

Vi i Cingulum storgleder oss over å ha fått Mari Johansen og Anne-Kari Vangen med på laget, og det håper vi du også gjør.


Andre aktuelle artikler fra fagbloggen: