Studietips for anatomi

Hvordan man jobber med anatomien er svært viktig. Anatomi er et fag som har svært mye informasjon å jobbe gjennom, hvordan man går frem med studiet kan ha mye å si.

Skrevet av Heidi Lovise Rognhaugen, medisinstudent og redaktør hos Cingulum.

Å studere anatomi er ikke alltid så lett. Det er utrolig mye informasjon man må kunne sette seg inn i, men det finnes mange hjelpemidler som quizlet, amboss og tusener av YouTube kanaler som forklarer og lærer bort. Men i tillegg til gode hjelpemidler må man kunne det man lærer, ikke bare til eksamen men for store deler av karrieren.

eksamen-cingulum
Bilde: pexels.com

Finn likheter

Det er utrolig mange anatomiske strukturer som er svært like, eller som har like funksjoner eller navn. Å kunne gruppere og kjenne igjen forskjellige strukturer etter de likheter de har kan gjøre det lettere å huske på dem. Det er også viktig å kjenne funksjonene til de forskjellige anatomiske strukturene, og det kan derfor. være hjelpsomt å snakke seg gjennom alle elementene av en bevegelse. Som for eksempel når man sparker en fotball, hvilke muskler flekser og hvilke kontraherer? Hvilke sener er involvert i å sikre at muskulaturen er festet riktig? Hvordan er de forskjellige leddene bygget opp for å sikre bevegelighet? Hvis man kan forklare seg gjennom en full bevegelse kan dette lage et godt grunnlag for forståelse av mange temaer innen anatomien.

Finn ulikheter

Ved å kunne skille forskjellige strukturer fra hverandre er viktig. Hvis man først vet hva som gjør forskjellige strukturer like kan man videre kjenne disse strukturene ved å kunne hva som skiller dem fra hverdandre. Men og hva som gjør dem ulike andre strukturer i kroppen. Alle celler i kroppen har en eller annen del av seg som bærer likheter med de andre cellene. De bygger opp vev og strukturer som også kan bære likheter. Men i de endelige organene og vevene kan de bli veldig forskjellige. Ved å kjenne disse kan man sitte med et godt grunnlag for sammenligning av forskjellige viktige temaer og strukturer fra anatomien.

Ikke bare pugge

Hvordan man jobber med anatomien er svært viktig. Å pugge blir fort den metoden mange snur seg til da det er svært mye informasjon å jobbe gjennom. Ved å benytte seg av forskjellige studieteknikker og fokusere på forskjellige aspekter av faget. Visualisering er nok en av de viktigste aspektene av studiemetodene som også kan anvendes.

For flere gode studietips:

Lær effektivt! Tips til studieteknikk


Les også:

Eksamensprep og studieplanlegging

Konseptkart – en studieteknikk

Siste innspurt – Eksamenstid

Fra nettbutikken: