13 nyttige nettsider for studenter innen medisin og helse

Studerer du innenfor medisin eller helse? Anders Christoffersen (sykepleier, hjelpepleier og lege) anbefaler 13 nyttige nettsider for deg.

Skrevet av: Anders Christoffersen, sykepleier, hjelpepleier og lege

Ettersom jeg har tatt den lange veien gjennom helseutdannelser ved å først gå hjelpepleien, så sykepleien og til slutt legestudiet, har jeg funnet og benyttet meg av en rekke gode hjelpemidler. Tidligere har jeg skrevet et innlegg om topp 10 apper for helsepersonell. Denne gangen kommer jeg med tips til noen nettsider jeg har hatt stor glede av gjennom studier, jobb og fritid som student.

nyttige-nettsider-for studenter-innen-medisin-og-helse-cingulum

Videoforelesninger

Picmonic

Dette er en utfyllende side for pensum på medisinstudiet. Filmene er laget som små tegneserier som skal knytte fakta og pensum til morsomme situasjoner, figurer og lignende. Hele poenget er å gjøre læring både morsomt og effektivt. Tegningene er gode, informasjonen dyptgående og relevant. Anbefales spesielt til medisinstudenter, men studenter innenfor andre helsefaglige utdanninger vil absolutt ha nytte av denne siden. Siden er på engelsk.

Se mer: picmonic.com

Sketchymedical

Denne siden er ganske lik som Picmonic, men fokuserer primært på mikrobiologi, farmakologi og patologi. Selv brukte jeg denne iherdig under mikrobiologi på legestudiet og tror jeg kan takke denne for at jeg bestod mikrobiologieksamen forholdsvis smertefritt. Siden er på engelsk.

Se mer: sketchymedical.com

Dr. Najeeb

Denne nettsiden er en samling med videoforelesninger av legen Dr. Najeeb. Han forklarer detaljert og dyptgående mens han tegner gode illustrasjoner på en whiteboard. Ulempen er at mange av filmene er svært lange, fordelen er at de dekker mye og er enkle å forstå. Selv brukte jeg filmene primært i embryologi og biokjemi på legestudiet. Siden er på engelsk og det tilbys et rimelig livstids medlemskap. Noen filmer ligger også gratis på Youtube. Siden er på engelsk.

Se mer: drnajeeblectures.com

Armando Hasudungan

Denne siden er en samling med filmklipp som tegnes mens foreleseren forklarer. Et bredt spektrum av tema dekkes, og det hele er gratis. Detaljnivået er bra. Dette er en godt kjent side blant en rekke medisinstudenter og anses som en god kilde til kunnskap. Anbefales å sjekkes ut. Siden er på engelsk.

Se mer: armandoh.org/subjects

Medeasy

Den første norske siden på listen! Denne ligner på flere av sidene ovenfor – men er på norsk.

Den var opprinnelig rettet mot sykepleierstudenter, men passer nå godt for alle som studerer innenfor helse. Videoforelesningene er av høy kvalitet både på lyd og bilde, informasjonen er god og et bredt spekter av temaer dekkes. Innholdet utvides stadig og prisene er rimelige. De har også en gratis podkast som er nyttig å høre på. Siden er på norsk.

Se mer: medeasy.no

Osmosis

Dette er min personlige favorittside for videoforelesninger. Filmene er sjeldent lengre enn 30 minutter, de dekker store deler av pensum på legestudiet og er enkle å forstå. Kvaliteten er god og detaljnivået passelig. Filmene har også medfølgende multiple choice spørsmål og lengre case spørsmål. Spørsmålene dukker opp igjen med jevne mellomrom slik at du tvinges til å repetere. Det legges stadig til nye filmer og temaer. Passer godt for legestudenter, men også andre som studerer innenfor helse og vil lære mer naturvitenskap. Anbefales! Siden er på engelsk.

Se mer: Osmosis.org

Lommekirurgi

Denne nettsiden er på norsk og er perfekt til å bruke sammen med boken lommekirurgi. Siden inneholder nyttige filmer f.eks. innenfor suturering. Selv brukte jeg disse filmene til å bli bedre til å sy kutt. Kombinerer du disse med suturkittet til Cingulum, så kan du bli skikkelig flink til å sy kutt hjemme på kjøkkenbordet.

Bilde av suturtreningssett fra Cingulum
Fått med deg suturtreningskitet til Cingulum? Suturtreningssett levert i praktisk mappe som holder alt utstyret og treningshuden samlet.

Se mer: lommekirurgi.no

Flashcards

Flashcards er et kjent fenomen på mange studier. Noen elsker de, noen hater de og noen elsker å hate de. Selv synes jeg det er et nødvendig onde når mye pensum eller begreper skal pugges. Det finnes flere gode flashcards nettsider for å organisere, lage og øve på slike huskekort. Mine favoritter ser du listet opp under:

Memorang og Cram. Begge har en app som du kan bruke for å øve på kortene dine f.eks. på bussen.

Oppslagsverk

Hvilke oppslagsverk som er nyttige for deg varierer jo naturligvis etter hva du studerer, men studerer du innenfor helse er det i alle fall noen jeg føler går igjen.

UpToDate

Dette er bibelen! Her finner du kontinuerlig oppdatert informasjon innenfor medisin og helse. Kvalitetssikringen er god og dette er et internasjonalt anerkjent beslutningsverktøy og oppslagsverk. Anbefales! Siden har også en medfølgende app.

Se mer: uptodate.com

Wolfram Math world

Denne siden har det meste innenfor matematikk. Både innen historie, formler, fun facts og mye mer. Om du er skikkelig nerd så kan du slå i hjel litt tid ved å trykke deg rundt på siden. Den er også et nyttig oppslagsverk.

Se mer: mathworld.wolfram.com

Diverse

PhD comics 

Av og til må du bare le av hele det akademiske systemet og da er dette tegneserien for deg. Selv synes jeg i alle fall den er hysterisk morsom. Den setter mye av hverdagen innenfor universitetssystemet litt på spissen. Sjekk den ut!

Se mer: phdcomics.com/comics

The awkward Yeti

Bare sjekk denne ut, du vil ikke angre! Det er også flere bøker fra denne forfatteren og diverse andre morsomme produkter. Studerer du innenfor helse finner du det nok ekstra morsomt, men alle kan like denne.

Se mer: phdcomics.com/comics

// Les mer om Anders her //

anders-christoffersen-instagram-cingulum
FØLG Anders på Instagram lean_mean_nursing_machine

Andre aktuelle artikler fra fagbloggen:

Andre aktuelle produkter: