«Topp fem-helseråd» fra helsefagarbeider Tore

Hvordan får en god helse, og hva er egentlig god helse? Vi har spurt seks ulike helseprofesjoner om deres «Topp fem-helseråd», og dette er del 6 av 7. Møt helsefagarbeider Tore Foldal Moe.

Skrevet av: Tore Foldal Moe, helsefagarbeider

Hei, Tore heter jeg! Jeg kommer opprinnelig fra Ørsta på Vestlandet, men har i mange år bodd i Vestfold. Jeg er 38 år og har tidligere jobbet mye med kontorarbeid og design. I de senere årene har jeg funnet min plass som helsefagarbeider på korttidsavdeling i Sandefjord kommune, og jeg har erfaring innen demens, psykiatri, rus og adferd.

Tore Foldal moe-Helsefagarbeider-cingulum2
Helsefagarbeider Tore gir deg sine topp fem helseråd for bedre helse!

Her kommer mine fem råd til god helse:

1. Du er hva du spiser

Spist sunt og variert. Dette er lettere sagt enn gjort i våre tider, med lettkjøpt og lettspist mat overalt. Begynn i det små, og prøv å lage en god rutine for å få i deg sunnere mat.

2. Aktivitet

Det skal ikke mer enn 30 minutter med aktivitet før du er innafor statens anbefalinger. For å sette det i perspektiv: Det er 48 halvtimer i løpet av et døgn, hvorfor ikke bruke 1 av de halvtimene til litt fysisk aktivitet?

3. Mental helse

Sørg for å utfordre hjernen din. Lær deg ett nytt språk, løs hjernetrimoppgaver, eller spill på mobil eller TV. Visste du forresten at fysisk aktivitet også hjelper?

4. Positiv energi

Omgås med de du trives sammen med. Skap en trivselssone rundt deg selv, og unngå dramatikk og stress så godt som mulig. Kroppen vil takke deg for dette!

5. Gjør det som føles rett for deg!

Fortsett med de tingene som gir deg mening i livet. Dette kan inkludere både jobb og hobbyer. Livet kan fort bli trått dersom du ikke har noe som gir deg mening og glede i livet. Gjør det som føles rett for deg!

helsefagarbeider-tore-instagram-cingulum
Ønsker du å se mer av Tores arbeidshverdag som helsefagarbeider? Følg ham på Instagram @helsetore

Les flere helsetips: