10 tips for å holde på studiemotivasjonen

Vi har alle kjent på utfordringer med å holde på motivasjonen. Både på jobb og innenfor studier kan det være episoder hvor det skranter med viljestyrke og motivasjon. Som student kan det være spesielt utfordrende å holde på motivasjonen gjennom hele semesteret. Her er Cingulum sine ti tips for å hjelpe deg med å holde motivasjonen oppe:

1) Sett deg mål og skriv dem ned. Dette kan hjelpe deg med å holde fokus på det du ønsker å oppnå, og gir deg noe å jobbe mot.

2) Del dine mål med andre. Fortell venner, familie eller medstudenter om dine mål, slik at du kan få støtte og oppmuntring fra dem.

3) Lag en plan for hvordan du skal nå dine mål. Vær realistisk, og sett opp en plan for hva du skal gjøre hver dag, uke eller måned for å nå dine mål.

sundowner-syndrome-cingulum
Å komme i gang å lese er en utfordring de fleste har kjent på

Gjør det du liker. Finn ut hva som gir deg energi og motivasjon, og inkluder dette i studieplanen din.

4) Gjør det du liker. Finn ut hva som gir deg energi og motivasjon, og inkluder dette i studieplanen din. Dette kan være alt fra å trene, lese en god bok, eller å være med venner.

5) Ta pauser. Studier kan være slitsomt, så husk å ta pauser når du trenger det. Dette kan bidra til å lade opp batteriene dine, slik at du kan holde på motivasjonen.

6) Unngå distraksjoner. Det kan være lett å bli distrahert av ting som sosiale medier, TV eller telefonen. Prøv å fjerne distraksjoner når du studerer, slik at du kan holde fokus på det du gjør.

7) Beløn deg selv. Gi deg selv belønninger når du når milepæler eller oppnår dine mål. Dette kan være alt fra å kjøpe deg noe du har ønsket deg, til å ta en fridag.

8) Finn en studiegruppe. Studiegrupper kan være en god måte å holde på motivasjonen på. Du kan diskutere og utveksle ideer med andre, og samtidig få hjelp og støtte når du trenger det.

lære-jobb-cingulum
Å diskutere pensum med andre eller å undervise andre er en av de beste måtene å lære på

9) Søk hjelp når du trenger det. Hvis du føler at motivasjonen din er på vei ned, søk hjelp fra lærere, rådgivere eller studiekamerater. De kan hjelpe deg med å finne ut hva som kan være årsaken til at du mangler motivasjon, og hvordan du kan øke den igjen.

10) Husk at det er ok å ha dårlige dager. Det er helt normalt å føle seg sliten og demotivert av og til, prøv på nytt i morgen.

Å søke tips hos erfarne studenter er noe av det nyttigste du kan gjøre. Derfor bør du lese disse artiklene!

Studietips for anatomi

Eksamensprep og studieplanlegging

Mine tips for å studere

Hvordan huske det man leser

Vil du bli lege?

Fra nettbutikken