Topp fem penner for helsepersonell

Bendik Foss gir deg sine topp fem valg av penner for helsepersonell – basert på bakgrunn av funksjon og anvendelse.

Skrevet av Bendik Sætre Foss, sykepleier og medisinstudent på 2. året

Vi vet alle hvor viktig penner er i arbeidshverdagen til helsepersonell, og hvor irriterende det er når en kollega bare «Iåner» pennen din. Blant oss sykepleiere havner man på svartelisten dersom man stjeler penner.

I dette innlegget skal jeg diskutere mine topp 5 valg av penner for helsepersonell. Pennene vil bli diskutert på bakgrunn av funksjon og praktisk anvendelse. Det som er viktig for meg med en penn i min hverdag både som medisinstudent og sykepleier, er praktisk anvendelighet, robusthet og at skriveegenskaper. Jeg har som oftest tre til fire penner på meg, noen som jeg låner ut, og noen som kun er for eget bruk. 

Min topp fem valg av penner

5. Pilot Supergrip kulepenn

En god penn for nettopp hva den er.

penner-helsepersonell-Pilot-Supergrip-cigulum
Pilot Supergrip kulepenn – En god penn for nettopp hva den er.

Pilot supergrip er en solid kulepenn som gjør jobben akkurat som den skal, nettopp det å skrive. Rimelig og god penn som ikke svikter deg i hektiske situasjoner på jobb hvor du kjapt må skrive ned en viktig beskjed. 

4. Lamy 2000 fyllepenn

Pennen for helsearbeideren som er opptatt av håndskrift.

penner-helsepersonell-Lamy-2000-cingulum
Lamy 2000 fyllepenn – Pennen for helsearbeideren som er opptatt av håndskrift

Lamy 2000 er en fyllepenn som kan dateres tilbake til 60 tallet, men er designet i et tidløst design. Materialet pennen er lagd av gir en varm følelse i hånden og har ett godt grep. En fyllepenn er ikke for alle, og kan være noe ugunstig når man skriver på vanlig kopipapir som man oftest har på jobb. Hos meg har denne pennen vært flittig brukt når jeg sitter som telefonoperatør på legevakten. Fantastiske skriveegenskaper, og et tidløst design som kommer til å være en av mine favoritter i lang tid. 

3. Montblanc Legrand ballpoint

Pennen for en overlege med stil

penner-helsepersonell-Montblanc-Legrand-ballpoint-cingulum
Montblanc Legrand ballpoint – Pennen for en overlege med stil

Denne pennen bærer virkelig preg av klassisk stil og eksklusivitet. Men denne pennen er ikke for hvem som helst i helsevesenet, da denne pennen koster rundt 4500 kr i Norge. Pennen gir en god følelse av kvalitet og vekt i hånden, samtidig som den ikke er for tung til å skrive lengre notater med. Kommer alltid til å være en del av reisekofferten min for å skrive under viktige dokumenter. 

2. Parker Jotter

Pennen for turnuslegen som trenger en robust og pålitelig penn.

penner-helsepersonell-Parker-Jotter-cingulum
Parker Jotter – Pennen for turnuslegen som trenger en robust og pålitelig penn

Et nydelig tidløst design. Parker jotter er en av mine favorittpenner når det kommer til en penn som tåler litt knall og fall på legevakten. Den skriver alltid og har ett avhengighetsskapende klikk når man skal ta pennen i bruk. Pennen fås kjøpt i bokhandler eller hos Tudos.no. Kommer alltid til å være en sikker vinner hos meg.

1. Pilot G2 gel rollerball

Pennen for en travel sykepleier.

penner-helsepersonell-Pilot-G2-gel-cingulum
Pilot G2 gel rollerball – Pennen for en travel sykepleier  

Pilot G2 gel rollerball er kanskje den mest praktiske pennen jeg har brukt i min jobb i helsevesenet. Den er svært praktisk og er meget rimelig. Det er ikke så farlig dersom en av de langfingrede legene eller ambulansefagarbeiderne skulle ‘glemme’ å levere den tilbake til deg.

Grunnen til at dette er min topp 5 penn for helsepersonell, er dens relativt lave pris og skrive egenskaper. Pennen fås i mange ulike farger. 

Besøk gjerne tudos.no for å kjøpe vår anbefaling av penner


Om meg

Bendik-Foss-cingulum

Mitt navn er Bendik Foss og jeg er utdannet sykepleier og medisinstudent på andre året ved Medical University og Gdansk. Jeg har alltid vært utrolig interessert i vitenskap, og det å jobbe med andre mennesker, så etter å ha avtjent førstegangstjenesten i 2016, falt valget på sykepleien ved UiA.

Etter å ha opplevd den interessante verdenen med anatomi, fysiologi og sykdomslære, valgte jeg i 2019 å satse på medisinstudiet i Polen. Erfaringen som legevaktssykepleier har i stor grad hjulpet meg i veien mot legedrømmen, både faglig og i arbeidet med pasienter.

Min store interesse innenfor medisinens verden er ortopedi og akuttmedisin, og den store drømmen etter endt utdanning er videre spesialisering i ortopedi med fokus på skulderproblematikk.


Andre aktuelle artikler fra fagbloggen: