Must-have for det nye semesteret som student innen diverse helsefag

Å starte på et nytt år som student bringer med seg mange forskjellige utfordringer og lærdommer. Å kjøpe inn mange flere notatbøker enn man kommer til å kjøpe. Eller skaffe seg dyr elektronikk fordi det populært. Eller kanskje prioriterer man helt annerledes og har glemt helt av hva man bør skaffe, og haster i siste liten?

Skrevet av Heidi Lovise Rognhaugen, medisinstudent og redaktør hos Cingulum.


Vi i Cingulum har laget flere innlegg tidligere med anbefalninger og råd til hva du som helsefagsstudent, uansett spesialisering kanskje kan få nytte av. Disse kan du finne her:

Topp 10 apper for helsepersonell

13 nyttige nettsider for studenter innen medisin og helse

12 tips og triks for å bli en superstudent

Idag skal vi se litt på hvilke produkter man kanskje bør investere i, og hvilke som kanskje ikke kjempeviktige. Fra pensumbøker, ekstra utstyr og mer som både kan være dyrt, men som det også kan finnes bedre alternativer for.

studering-cingulum
Pexels.com


Er du ny student? Da bør du kanskje prioritere disse:

Som ny student så er det mye å sette seg inn i, deriblant hva som er nødvendig å kjøpe ved studiestart. Det finnes mange facebook sider og kjøp-og-selg nettsider som selger knapt brukte pensumbøker. Men det finnes også mye pensum som er tilgjengelig digitalt, som man enten kan kjøpe eller finne gratis. De fleste student har ikke den største lommeboka om utgangspunkt, så kan er det lurt å spare litt der det er mulig. Nettsider som bookis.com kan man både selge gammelt pensum, men og finne nytt. Denne nettsiden samarbeider med helthjem og du får da dine nye pensum bøker rett på døra.

Av og til kan pensumlistene til et fag se skrekkelig lang ut, men da kan det være lurt å forhøre seg med noen som er et år eller to foran deg i studiet. De kan kanskje fortelle deg hvilke bøker de har hatt mest bruk for, og hvilke som har blitt brukt mest i undervisningen. Mange pensumlister er ikke alltid like utfyllende eller er langt utenfor faget behov. Da er det lurt å kunne spare noen hundre lapper på bøker som ikke er nødvendig.

Notatbøker kan man få studentrabatt på noen butikker, som akademika (her kan du laste ned appen og få flere deals). Finn deg noen gode penner og sjekk om du trenger kalkulator, linjaler osv.

studere-student-cingulum
Pexels.com

Vender du tilbake til nytt semester?

Da kjenner du nok til de fleste gruppene og tricksene for å finne billig pensum, og finne ut hva du trenger mest dette semesteret. Men du har sikkert også plukket opp at det er ikke alt du kjøpte inn til skolestart ifjor, som du trenger i år. Men det er lurt å snakke med studentene over deg. Hvilke bøker trenger du i år? Har noen nye fag som krever helt andre tilbehør? Må du kanskje øve på suturering? Eller er det kanskje nødvending for deg å fikse andre kurs eller utstyr ved siden av studiet?


Les også:

PVK-tips fra en sykepleierstudent

Sykepleierstudent med sprøyteskrekk

Fire grunner til å engasjere seg i en akuttmedisinsk studentforening