Topp 12 YouTube-kontoer for helsepersonell

Jeg har vært student lenge – faktisk så lenge at jeg har rukket å bli både hjelpepleier, sykepleier og nå lege. Underveis som student og interessert helsepersonell, har jeg fått en stor kjærlighet for Google, Red Bull, Wikipedia og spesielt YouTube.

Skrevet av Anders Christoffersen, sykepleier, hjelpepleier og nå lege

Tidligere har jeg skrevet oversikter over gode apps og nyttige nettsider for helsepersonell. Denne gangen skal jeg komme med mine YouTube-tips, og nedenfor er 12 kontoer du absolutt bør følge og sjekke ut som helsepersonell.

Når du først er i gang med YouTube-kjøret, så ta gjerne en titt på min konto, også, men den er langt ifra så imponerende som de andre på listen. Jeg er allikevel litt stolt over «Anders i karantene» serien og «Mongol rally» 

Her er mine topp 12 kontoer du må sjekke ut:

1. Arham Sheikh

Arham er antastisk inspirerende type som studerer medisin på UiO i Oslo. Spesielt er han dyktig på å formidle gode studieteknikker og tips til hvordan du skal overleve studiehverdagen. Uansett om du studerer medisin eller noe annet vil du her kunne plukke opp noen fantastiske tips. Arham har også bidratt med noen av sine tips i et innlegg her på fagbloggen med innlegget «Les mindre, les smart!»

Sjekk ut Arhams YouTube-kanal

2. CrashCourse

CrashCourse er en engelsk kanal, men den er fantastisk! Definitivt en av mine favorittkontoer som har nyttige og informative videoserier innenfor en rekke temaer. Uavhengig av hva du studerer så vil du finne mye spennende her som også ikke omhandler helse. Innenfor helse vil jeg uansett anbefale seriene om:

Sjekk ut hele YouTube-kontoen

3. UBC medicine – Education media

UBC Medicine er fantastisk! Her går fantastiske forelesere grundig gjennom nyttige temaer innenfor medisin og helse. Det vises disseksjon av virkelige organer og det er enkelt å forstå. Spesielt videoene innenfor nervesystemet er vært en titt. Foruten om grunnleggende medisinske fag er det også videoer innenfor kliniske tema og undersøkelsesteknikker. Anbefaler!

Sjekk ut hele YouTube-kontoen

4. Sciencemusicvideos

Denne er muligens ikke spesielt nyttig, men den er kjempegøy. Her finner du musikkvideoer om vitenskapelige tema. Spesielt bra er sangene innenfor biologi og kjemi. Favoritten min er definitivt «The cell song»

Sjekk ut YouTube-kontoen

5. Yale radiologi and biomedical imaging

Dersom du er som meg og synes røntgen og sånt er litt vanskelig – ja, da er dette en kanal som er verdt en time eller to. Fine introduksjonsvideoer med gode bilder. Lurt om du er medisinstudent eller nyutdannet lege, men nyttig for alle som er interesserte. 

Sjekk ut YouTube-kontoen

6. MEDsimplified

Denne kanalen spenner bredt innenfor en rekke medisinske og populærvitenskapelige temaer. Personlig pleier jeg å se en episode eller to mens jeg spiser cocopops til frokost. Filmene er korte og enkle og forstå. Du kan velge innenfor en rekke filmer som er nyttige som student eller velge mer «fun fact» aktige filmer om du bare vil lære noe gøy. Denne må du sjekke ut!

Sjekk ut YouTube-kontoen

7. Armando Hasudungan

Denne YouTube kanalen er allerede godt kjent blant medisinstudenter både i innland og utland. En rekke vanskelige temaer forklart på en god og oversiktlig måte. Personlig liker jeg svært godt whiteboard stilen når vanskelige tema skal forklares. Siden dekker et imponerende bredt spekter med tema og detaljnivået er grundig og imponerende. 

Sjekk ut YouTube-kontoen

8. AsapSCIENCE

Denne siden er ikke direkte relatert til helse, men den dekker mange fine temaer innenfor vitenskap og helse på en god og morsom måte. Den har et mer underholdningsfokus enn utdanning, men nettopp derfor fortjener den en plass på listen. Dette er også en av mine favorittfrokostkontoer. De fortjener også en egen shout out for sangene «The periodic table» og «The science love song»

Sjekk ut YouTube-kontoen

9. TED

Nok en kanal som ikke er direkte rettet mot helse, men som inneholder en rekke fantastiske foredrag som er helserelatert. Noen av verdens beste foredragsholdere har holdt foredrag for TED og om en side er verdt tiden din så er det denne. Vil spesielt anbefale foredragene under:

Sjekk ut YouTube-kanalen

10. Lommekirurgi

Kontoen til lommekirurgi har ikke mange filmer enda, men de som er der er fantastiske. Vi i Cingulum er store fans av lommekirurgi sitt arbeid med å gjøre grunnleggende ferdigheter og kirurgi lettere. Kombiner gjerne disse filmene med vårt komplette suturkitsett og boken til lommekirurgi. Det er ikke så vanskelig å bli god til å sy! 

Se YouTube-kontoen

11. Dr. Wasim Zahid

Wasim er en utrolig engasjert og kunnskapsrik norsk lege som oser ut sin kunnskap og humor på denne kontoen. Her får du mye humor, men også enkelt forklart medisinske tema vi alle lurer på. Kontoen er i rask vekst og det kommer stadig flere bra filmer. Må absolutt sjekkes ut!

Sjekk ut YouTube-kontoen

12. Paramedic_Erik

Paramedic Erik er ny på YouTube og har ikke lansert så mange filmer enda, men jeg har troen! Han er engasjert, dyktig og motivert. Her tror jeg mye gøy kan dukke opp i tiden fremover. 

Sjekk ut YouTube-kontoen

anders-christoffersen-lean-mean-nursing-machine-instagram-cingulum-2
FØLG GJERNE ANDERS på Instagram! Du finner han som @lean_mean_nursing_machine

 Andre aktuelle artikler fra Anders: